Ročna masaža in masažni stoli

Kako se masaža z masažnim stolom primerja z ročno masažo

Tako masaža, ki jo izvajajo terapevti, kot tudi današnji najmodernejši masažni stoli prinašajo izjemne koristi, vendar obstajajo posebni vidiki masažnega stola, ki so zelo prepričljivi.

Kakšna je torej ročna masaža v primerjavi z masažnim stolom?
Preden se podamo v kakršno koli primerjavo, moramo poudariti: ročna masaža ima svoj nezamenljiv čar. Obstajajo elementi človeškega dotika, ki v celovito izkušnjo zdravljenja prinašajo različne vidike, zlasti v rokah resnično odličnega masažnega terapevta.
Vendar se vedno pojavi vprašanje primerjave ročne masaže in masažnega stola, predvsem pri tehtanju motivov pred nakupom masažnega stola. Primerjajmo ju po nekaj ključnih lastnostih.
 

Cena: masažni stol ali obisk terapevta
Investicija v masažni stol sčasoma prinaša povratne koristi. Z značilnim primerom ročna masaža stane nekje 40 evrov in več. Če predpostavimo 50€ na masažo in eno masažo na mesec, to znaša 600 evrov na leto. Glede na ceno ogledanega masažnega stola, si lahko izračunate povrnjeno vrednost – ponavadi pa je to v nekaj letih. Če upoštevate dve masaži mesečno ali se poslućujete dražjih terapevtskih masaž, se povrnitev investicije povrne še toliko prej. Masažni stol z garancijo vam bo zagotovil dolgoletno masažo, mnogo dlje po povratku glede na vrednost ročnih masaž v tem času. Pomembno je tudi, da si lahko s svojim lastnim masažnim stolom privoščite vsakokrat, ko želite in  tem povečate pogostost masažne terapije - in upravičenost stroškov je jasna. Redna masaža dokazano zmanjšuje stres, s tem pa pomaga ublažiti posledice številnih bolezni in bolezni.
 

Dogovarjanje termina
S terapevtom morate za masažo opredeliti termin. Z masažnim stolom pridete do vašega "termina" v danem trenutku, ko se odločite, da sedite in pritisnete gumb za vklop. S to stopnjo fleksibilnosti masažne terapije lažje nadzirate svoj prosti čas, ki ga je že tako manj med službenimi in družinskimi obveznostmi, namenjenemu za vadbo in v današnjem svetu – socialnimi mediji (sprijaznimo se, pozornost družbenih medijev vam vzame čas iz vašega urnika, ali radi to priznamo ali ne). Pravzaprav lahko prosti čas na pametnem telefonu preživite v masažnem stolu!
 

Uporabljena ravno zaželjena mera pritiska
Tu govorimo o masažnem pritisku. Z masažnim stolom popolnoma nadzorujete globino in pritisk masaže. Zagotovo usposobljeni masažni terapevt lahko pritiska in reagira na kakršne koli povratne informacije, da ustvari pravo količino mišične obdelave. Zato je pomembno, da ste do masažnega terapevta odprti in iskreni, če občutite bolečino.
 

Z masažnim stolom lahko preko upravljalnika določite pritisk, ki je pravi za vas, in z masažnim stolom, ki omogoča programiranje lastnih masaž po meri, lahko vsakič dobite pritisk, ki je za vas ravno pravšnji. Bolj redno, kot se masaži prepustite izkusite, večja je verjetnost, da boste želeli prilagoditi masažni pritisk - saj je običajno, da se prilagajate (in si želite) globlje, močnejše masaže.
Zato si želite masažnega stola, ki je sposoben globoke, močne masaže - vedno lahko povečate pritisk, tako da je količina primerna za vas. Pritisk katerega koli od teh masažnih stilov lahko prilagodite s pritiskom na gumb in si ga zapomnite za prihodnje masaže.
Z masažnim stolom lahko doživite globoko, sproščujočo masažo v praktično vsakem oblačilu. Edina izjema so čevlji - saj je za uživanje vseh prednosti masažnih nožnih valjčkov seveda najbolje, da si sezujete čevlje.


Za zaključek - če primerjamo človeško masažo in masažni stol, oba blagodejno vplivata na telo, um in splošno počutje. Pri razpoložljivi ponudbi današnjih vrhunskih masažnih stolov pa v prid lastnemu masažnemu stolu govorijo prihranki pri stroških in času ter določanje željene stopnje pritiska.

 



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.