Primeren čas za masažo?

Kdaj je najbolj primeren čas za masažo?

Najprimernejši čas za masažo je odvisen od več dejavnikov, kot so osebne preference, cilji masaže in vrsta masaže. Spodaj je nekaj splošnih smernic, vendar se vedno posvetujte s strokovnjakom za masažo, saj bodo lahko najbolje ocenili vaše potrebe in cilje.
 

  • Počitek po obroku: Masaže na polnem želodcu se lahko počutijo neprijetno, zato se izogibajte masaži takoj po obroku. Počakajte vsaj eno uro po lahkem obroku ali tri ure po težkem obroku, preden se odločite za masažo.
     
  • Ne preveč lačni: Prav tako je dobro, da niste preveč lačni med masažo, saj lahko občutek lakote povzroči nelagodje ali zmanjša učinek sprostitve.
     
  • Pred spanjem: Masaža pred spanjem je pogosto priporočljiva, saj pomaga sprostiti mišice in um, kar lahko izboljša kakovost spanja. Sproščujoča masaža lahko pomaga tudi pri lajšanju stresa in tesnobe, kar je lahko koristno pred spanjem.
     
  • Po telesni aktivnosti: Če ste fizično aktivni ali športno usmerjeni, je masaža po vadbi lahko zelo koristna. Masaža lahko pomaga pri sprostitvi mišic, zmanjšanju napetosti, povečanju prožnosti in pospeševanju procesa okrevanja.
     
  • Glede na potrebe: Če imate specifične težave, kot so bolečine v mišicah ali napetost, se posvetujte s strokovnjakom za masažo, ki vam bo lahko svetoval, kdaj je najboljši čas za masažo glede na vaše potrebe.
     

Na splošno pa je masaža prilagodljiva in lahko koristna kadarkoli, ko želite sprostiti mišice, zmanjšati napetost ali se počutiti bolje v svojem telesu. Vabimo vas k branju še več vsebin na naši strani in smo vam na voljo za vprašanja: 041/633 911, info@arcus.si
 



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.