Masaža in mraz

Kako lahko masaža pomaga ogreti telo? Jesen je tu in prihajajo nižje temperature, tako da nekateri vztrajno iščejo načine, kako ogreti svoje telo. Spodaj si preberite nekaj nasvetov, ki vključujejo masažo, lahko tudi s pomočjo masažnih stolov.
 

Masaža lahko pomaga ogreti telo na več načinov:

Povečanje krvnega obtoka: Masaža spodbuja pretok krvi v predelih, ki jih masirate. S tem se poveča prekrvavitev in dovod toplote v te mišične in tkivne regije, kar pomaga pri ogrevanju telesa.
Sprostitev mišic: Masaža pomaga sprostiti napete mišice, kar lahko izboljša pretok krvi v teh predelih. Sproščene mišice so bolj sposobne absorbirati kisik in hranila iz krvi, kar lahko prispeva k njihovem ogretju.
Povečanje presnove: Sproščanje mišic in povečanje krvnega obtoka, ki ju povzroči masaža, lahko pospešita presnovo. To povečanje presnove lahko privede do povečanja telesne temperature.
Sprostitev živčnega sistema: Masaža lahko pomaga sprostiti živčni sistem, kar lahko vpliva na boljše uravnavanje telesne temperature. Sproščen živčni sistem lahko pripomore k boljši regulaciji telesne temperature.
Spodbujanje sproščanja endorfinov: Med masažo se lahko sproščajo endorfini, naravni analgetiki in sproščujoče snovi v telesu. Endorfini lahko povzročijo občutek toplote in ugodja.

Vendar pa je pomembno omeniti, da masaža sama po sebi morda ne bo dovolj, da bi se telo ogrelo v ekstremno hladnih razmerah ali ob izpostavljenosti hudemu mrazu. Masaža je bolj primerna za sprostitev in ogrevanje telesa po telesni dejavnosti ali za izboljšanje cirkulacije pri hladnem vremenu.

Avtor: Arcus Stoli



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.