Masažni stoli in bolečine

Ste vedeli, da je bolečina v križu vodilni razlog na svetu, zaradi katerega ljudje ne zmorejo več opravljati svoje službe?

Tako je, namreč kar 1 od 10 oseb trpi za temi bolečinami in pri večini to postane kronično.
Masažni stol vam lahko pomaga pri preprečevanju in lajšanju the bolečin, pri čemer se seveda posvetujte tudi s svojim izbranim zdravnikom. Preberite si, kakšne koristi prinaša masaža spodnjega dela hrbta.

V letu 2017 je v strokovni reviji Pain Medicine (v prevodu Medicina bolečine) izšla raziskava, ki izkazuje, da lahko masaža nudi trajne koristi in olajšanje kroničnih bolečnin v križu. Raziskava je preučevala, kako se ljudje v realnem življenju odzivajo na masažo.

Tukaj je nekaj pomembnejših izsekov raziskave:

Raziskovalci so opazovali ljudi s trajno bolečino v spodnjem delu hrbta, ki so bili napoteni s strani zdravnikov k terapevtskim maserjem. Preko 50 % jih je poročalo o znatnem izboljšanju v njihovem spodnjem delu hrbta. Tri mesece kasneje,je 75% teh, ki so poročali o izboljšanju, potrdilo trajno izboljšano počutje.

Kljub temu, da se vedno bolj zavedamo pomena masaže, je to redko krito s strani zdravstvenega zavarovanja. Glavna avtorica raziskave - Niki Munk, izredna profesorica zdravstvenih študij na univerzi Indiana University-Purdue University Indianapolis, ki je tudi licenciran masažni terpevt – je pojasnila, da je potrebnih še več podobnih študij, da bodo ljudje resnično razumeli pomembnost masaž in se lažje odločili tudi za samoplačniške možnosti, kot je na primer nakup masažnega stola.

Predvsem je izpostavila, da masaža lahko pomaga preprečevati operacije hrbtenice in da bi z nadaljnimi raziskavami lahko okvirno določili, koliko masažnih terapij je potrebnih za trajen učinek.

Kako masaža pravzaprav pripomore k spodnjemu delu hrbta?

Študije nakazujejo, da masaže neposredno zmanjšajo vnetje v mišicah, kar ima posredno enak učinek kot aspirin ali ibuproben (raziskava McMaster University in Canada). Masaža povečuje tudi nivo proteinov v mišicah, ki spodbujajo nastajanje celičnih struktur za proizvodnjo energije in pomagajo mišicam pri regenraciji po aktivnostih. Poleg teh raziskav, vemo zagotovo, da masaža lajša krče ter regeneracijo po fizični aktivnosti. Mehka tkiva okoli hrbtenice igrajo pomembno vlogo pri bolečninah v križu, zato redna vadba in masaže pomagajo vzdrževati moč in tonus kot tudi preprečevati poškodbe in bolečine. Redna masaža spodnjega dela hrbta, križa v kombinaciji s primerno vadbo tudi spodbuja cirkulacijo, gibljivost ter nivo endorfinov.

Povzeto po: http://blog.massagechairstore.com/massage-chair-relief-for-lower-back-pain


 



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.