Masaže pozimi

ZAKAJ JE MASAŽA V ČASU ZIME IN MRAZA NAJBOLJŠE POŽIVILO IN RAZVEDRILO?

Prednosti masaže v hladnejših mesecih so številne. V mrzlih mesecih se pogosto počutimo neprijetno. Dnevi so krajši, vreme pa bolj mračno in hladno. A obstaja preprost način, kako se spopasti s to zimsko turobo. Redna masaža je odličen način, da se hitro počutimo srečnejši, poživljeni in bolj zdravi. Hkrati pa je masaža odličen način, da sebe ali svoje najbližje motiviramo za nadaljnje sprejemanje zdravih ukrepov na vseh področjih življenja.

Med dnevno svetlobo naši možgani sproščajo serotonin - kemikalijo, zaradi katere se počutimo pozitivno, srečno in motivirano. V hladnih in temnejših mesecih naši možgani sprostijo manj te kemikalije. Slednje se kaže tako, da se zjutraj težje zbujamo, se ne počutimo preveč družabni in na splošno nismo  preveč pozitivni ali polni energije. In kakšna bi bila najprijetnejša rešitev teh težav?

Masaža seveda, saj dokazano dviguje razpoloženje, sprošča in nam daje občutek prerojenosti. Tudi masaža namreč sprošča kemikalije serotonin in endorfin - popolnoma enake kemikalije torej, ki jih naše telo proizvaja, ko sije sonce.

  • Masaža pozitivno vpliva na krvni obtok.
  • Razširi krvne žile: Masaža pomaga sprostiti mišice in tkiva, kar lahko pripomore k razširitvi krvnih žil. To omogoča boljši pretok krvi skozi telo.
  • Izboljša limfni pretok: Poleg krvnega obtoka masaža spodbuja tudi limfni sistem, ki je odgovoren za odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa. Povečanje limfnega pretoka lahko pomaga zmanjšati otekline in izboljšati prekrvavitev.
  • Poveča hitrost pretoka krvi: Masaža poveča hitrost pretoka krvi po telesu. To pomeni, da kri hitreje doseže različne dele telesa, kar zagotavlja več hranil in kisika tkivom.
  • Izboljša elastičnost krvnih žil: Redna masaža prispeva k povečanju elastičnosti sten krvnih žil, kar lahko zmanjša tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja.
  • Zmanjša stres: Masaža ima tudi psihološke učinke, saj zmanjšuje stres in sprošča telo. Manj stresa lahko pripomore k boljšemu krvnemu obtoku, saj stres lahko povzroči zoženje krvnih žil.

Vendar je pomembno opozoriti, da je vpliv masaže na krvni obtok odvisen od vrste masaže, pritiska, trajanja in frekvence masaže ter posameznih značilnosti pacienta. Pred začetkom masaže je vedno priporočljivo posvetovati se z zdravstvenim strokovnjakom, še posebej, če imate kakršnekoli zdravstvene težave.
To je le nekaj od številnih prednosti masaže v zimskih mesecih. Zato jo sebi, svoji družini ali prijateljem privoščite vsak dan s pomočjo masažnih stolov ali masažnih foteljev. Za vsa morebitna vprašanja in pojasnila o masažnih stolih in foteljih smo vam z veseljem na voljo. Z nami lahko stopite v stik preko spletnega obrazca, ali pa nas pokličete na telefonsko številko 041 633 911.



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.