Masažni stoli in terapevti

Masažni stoli ali terapevti: koga izbrati? (1. del)

To je težko vprašanje. Lahko naletite na najboljši možni primer za obe strani. Ali nasprotno. Včasih so najboljši terapevti. Drugič je to masažni stol. Koga torej izbrati? To je nekaj, pri čemer vam bomo pomagali. Za vas bomo analizirali obe možnosti. V štirih člankih vam bomo podrobneje predstavili tako njihove prednosti kot tudi posamezne slabosti. In izbrali vam bomo situacije, kjer najbolje delujejo katere možnosti. S tem bomo celostno povzelii, katere možnosti imate in najdete tiste, ki vam najbolj ustrezajo.
 

Pričnimo pri znanem - Prednosti masažnega terapevta
Tradicionalno ljudje pomislijo na terapevta in ročno masažo, ko omenjamo "masaže". Skoraj nikogaršnja prva misel pri masažah ni masažni stol. Pravzaprav je to morda zadnja misel, ki vam pride na misel! In to je z razlogom. Terapevti so bolj priljubljena možnost, ker so tudi bolj poznana, morda imate že izkušnjo ... Terapevti so poznanejši od masažnega stola in več ljudi jih obiskuje.

Dostopnost
V masažni terapiji najverjetneje uživate občasno. Morda si to privoščite enkrat na teden, mesec ali le na vsake počitnice. Tako imate tudi nadzor nad "predvidenimi celotnimi stroški" masaže. Na sejo ne porabite več kot 2-mestno število pri ceni. Pravzaprav lahko dobite celo zelo poceni ponudbe paketov, če ste redni klinet pri terapevtu.

Več metod masaže
Masažna terapija ni izključno zahodna dejavnost. Je zgodovinsko poznana "medicinska umetnost", če jo želite tako imenovati. Uporabljali so jo v Aziji, Evropi in v praktično vseh poznanih civilizacijah skozi zgodovino. Tako lahko preizkusite resnično številne tehnike. Torej s terapevtom se ponavadi lahko dogovorite in izberete metodo masaže. Nekega dne lahko poskusite s švedsko masažo. Na drugem terminu pa lahko poskusite s tajsko ali kitajsko različico. In mnogi od njih so učinkoviti, saj uporabljajo edinstvene tehnike. Na primer, masažni terapevt lahko v vaše zdravljenje vključi aromaterapijo. Ali pa lahko doda akupunkturo (kitajska različica). Še bolje, vaš terapevt lahko prilagodi vaše seje glede na vaše zdravstvene specifikacije…

Medicinska masaža
Morda je vaša mišična napetost centrirana izključno na vaš hrbet. Ali pa se zbira in nahaja v vašem vratu, rokah, stegnih ali drugih delih telesa. Terapevt lahko učinkovito doseže te lokacije. Od tam bodo oblikovali terapijo za ciljanje na ta področja.

Ampak kaj pa druge možnosti, si lahko pomagate sami ali pa koristite za to masažni stol?

Več prihodnjič…
 



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.