Masažni stol na delovnem mestu

5 koristi masažnega stola na delovnem mestu, tako za zaposlene kot tudi delodajalca

Mnoge prednosti masaže stolov za vaše zaposlene so podobne koristim masaže celega telesa v zdravilišču, vendar v udobju in udobju delovnega mesta. Masaža na delovnem mestu samem odpravlja potrebo po odhodu v masažni salon ali zdravilišče in je le del stroškov (za več informacij glejte naš članek o stroških masaže stolov) ročne masaže. Poleg tega masaža s stolom omogoča masažno terapijo dostopno tudi tistim v vaši organizaciji, katerim se je neprijetno slačiti in se brez možnosti masažnega stola nikoli ne bi naročili na masažo.
Kakšne so pravzaprav koristi za zaposlene, kadar imajo ti v podjetju na razpolago masažni stol? Kaj pa na drugi strani lahko to pomeni za vaše podjetje? Koristi imata pravzaprav obe strani, pa poglejmo.

1. POVEČANA PRODUKTIVNOST ZAPOSLENIH
Zaposleni preprosto vračajo več organizacijam, ki zanje dobro skrbijo. In tudi ta dodatna osredotočenost, hvaležnost in duševna jasnost priporejo k delovni uspešnosti. Korporativna masažna terapija prispeva k lajšanju glavobolov zaposlenih, bolečin v hrbtu in tesnobe. To jim omogoča, da se v celoti osredotočijo na svoje delo.

2. PRIVABLJANJE TOP TALENTOV
Na našem konkurenčnem trgu se splača imeti asa v rokavu. Obstaja veliko zabavnih in ustvarjalnih ugodnosti, ki pomagajo pritegniti vrhunske talente v vašo organizacijo, masaža pa je na vrhu seznama.

3. POVEČANO ZADRŽAVANJE ZAPOSLENIH
Poleg tega, da boste pritegnili vrhunske talente, se bo ta talent obdržal, ker se bodo počutili cenjene. Ko boste trdo delali za iskanje in usposabljanje novih talentov v svoji organizaciji, jih je vredno tudi zadržati. Ena od prednosti sedečih masažnih programov je, da te naložbe najverjetneje ne boste opazili v pisarni vašega tekmeca.

4. ZMANJŠANJE DELOVNIH KOMPENZACIJ
To sega v koristi zaposlenih pri zdravljenju npr. karpalnega kanala ter pri preprečevanju ponavljajočih se stresnih poškodb. Ker se ta vprašanja učinkovito obravnavajo, se število zahtevkov za odškodnino delavca zmanjšuje.

5. ZMANJŠANJE STROŠKOV ZDRAVSTVENE NEGE (BOLNIŠKIH STALEŽOV)
V nedavni študiji o učinkih masaže podjetij na stroške zdravstvenega varstva so zaposleni pri bolečinah v križu, ki so prejemali masažo stola, koristili za skoraj tretjino manj za obiskov zdravnika, zdravil na recept ter bolniških staležov.
Poleg tega, kot je prikazano v poglavju o zaslužkih zaposlenih, se nekateri zdravstveni pogoji izboljšajo z redno masažo stolov na kraju samem, s čimer se zmanjšajo stroški tudi kot delodajalca.



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.