Masažni stol in nosečnost


Uporaba masažnega stola med nosečnostjo
Nosečnost je zelo poseben čas v življenju ženske. Ženska postane mama in njeno telo se sooča z velikim izzivom. In zato se vse naših strank, ki pričakujejo otroka, sprašuje o masaži v masažnih stolih med nosečnostjo in po porodu. V tem članku bomo poskušali odgovoriti na vprašanje, ali se lahko med nosečnostjo masirate sami in kako bo masažni stol deloval doma, ko se bo rodil vaš otrok.

Nosečnost ima velik vpliv na žensko telo. Rastoči trebuh močno obremenjuje hrbtenico, zaradi česar se prsni koš in ledveni del upognejo naprej. Dvig celo do nekaj kilogramov, vendar še vedno dodatnih, je vzrok bolečine, ki lahko onemogoči delo pozneje v nosečnosti. Ženske, ki iščejo način za lajšanje bolečin, so poslane k masažnim terapevtom in fizioterapevtom. Tu se porajajo vprašanja o masažnem stolu.
 

Nosečnost in masažni stol
Proizvajalci masažnih stolov pogosto omenjajo nosečnost kot kontraindikacijo za masažo. Kot pri mnogih drugih stvareh je to posledica posebne pozornosti med nosečnostjo. Običajno pa, če nosečnost poteka dobro, ni ogroženosti in se bodoča mama dobro počuti, pri uporabi masaže ni protislovij. Na vprašanje o masaži v masažni stoli ginekologi niso želeli izrecno govoriti o prednostih in slabostih takšne masaže. Vsaka ženska je edinstvena in lahko različno prenaša različne razmere, pri katerih je treba k masaži v masažnem stolu pristopiti s posebno skrbjo. Nosečnica, ki bi rada uporabila masažni stol, bi morala obiskati svojega zdravnika, ki že od vsega začetka nadzira potek nosečnosti in bo individualno in previdno zadevo upošteval.
 

Masažni stol po porodu
Dojenček je že na svetu! Mlada mama bi si po prvih neprespanih nočeh gotovo želela hitro okrepiti moč in začeti razmišljati o vrnitvi v prejšnjo formo. Potrebuje tudi nekaj počitka in tišine. Skrb za otroka traja večino dneva, mlada mama pa ne razmišlja o obisku masažnih salonov. V tem primeru bo masažni stol v veliko pomoč mladim mamam, ki se bodo hitro okrepile in se sprostile v udobju svojega doma.

Masaža v poporodnem obdobju bo pospešila regeneracijo telesa po tako veliki obremenitvi, kot je bil porod. Ena od prednosti masaže je izboljšanje krvnega in limfnega obtoka v telesu, kar vpliva na boljšo oksigenacijo mišic, to pa pospeši regeneracijo moči. Masaža v masažnem stolu odpravlja napetost, sprošča mišice in prinaša prijetno olajšanje. Učinkovit je tudi v boju proti strijam in celulitu, s katerim se po nosečnosti srečuje večina nosečnic. Vendar to ni kot neka učinkovita tableta, ki bo takoj delovala, ampak bo ženski zagotovo pomagala obnoviti njeno prvotno stanje, tako da bo postala bolj čvrsta in prožna.
Mlada mama bi morala poleg skrbi za svoje telo izboljšati tudi svoje čustveno stanje. Nosečnost, porod in prvi tedni z dojenčkom zahtevajo veliko moči. Prijetna masaža sprošča in pomirja mlado mamo. Pri odločanju o vrsti in tehniki masaže po porodu si je treba zapomniti, da mora biti odvisna od časa, ki je pretekel od poroda, in potreb mlade matere.

Spomnimo pa se tudi vašega novopečenega očeta, ki vam tudi pomaga skrbeti za svojega otroka. Otroka uspava ali je zaposlen z gibanjem po otroku v vozičku. Na neki točki lahko hrbtenica pokaže znake izčrpanosti. Tudi za očete je masažni stol zelo koristen in jih razbremenizategnjenega hrbta od držanja otroka.



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.