Koristi masažnega stola

Koristi masažnega stola, ki jih še ne poznate

Uživate v prijetni, sproščujoči masaži? Seveda, kdo pa ne. Ljudje, ki trpijo zaradi bolečin ali napetosti, imajo od masažne terapije tudi velike koristi za svoje zdravje. Vendar je to res lahko tudi drago in ni vedno dovolj časa, da bi masažno uvrstili v svoj urnik.
Masažni stoli ponujajo številne enake prednosti in uporabljajo podobne tehnike kot masažni terapevti, pri čemer lahko uživate kar v udobju svojega doma. Prednosti masažnega stola so številne. Oglejmo si pet koristi, za katere najverjetneje niti še niste vedeli.
 

Uporaba masažnega stola poveča raven endorfina v vašem telesu
Endorfini so pomembna kemikalija, ki jo vaše telo sprosti za boj proti stresu in lajšanje bolečin. Študije skozi leta so potrdile, da sedenje na masažnem stolu spodbuja sproščanje teh hormonov. Doživeli boste povišanje razpoloženja in zmanjšanje tesnobe in depresije. Po stresnem dnevu se sprostite z masažnim stolom. Ne bo samo sprostilo mišic, sprostilo bo tudi vaš um.
 

Pomaga ohranjati dobro držo telesa
Mišice na hrbtenici in vratu občutijo utrujenost, ker večino dneva ostanejo v istem, nenaravnem položaju. Vaše telo to poskuša nadomestiti s spremembo drže, da prerazporedi napetost. Na koncu imate bolečine - včasih izčrpavajoče - v vratu, hrbtu, ramenih in nogah. Določite reden čas na masažnem stolu in razveljavite negativne učinke, ki so se nabrali skozi dan. Pomagajte obnoviti držo in hkrati ublažite bolečino.
 

Boj proti bolezni
Masažna terapija poveča število limfocitov v telesu, celic, vključenih v imunski sistem. Svet, v katerem živimo, je tako hiter. Naš imunski sistem je pogosto preobremenjen in podcenjen, ko se premikamo od naloge do naloge in se izpostavljamo vsem vrstam patogenov. Če si vzamete čas za povrnitev regeneracijske sposobnosti telesa pri boju proti boleznim, boste na splošno bolj zdravi in boste lažje okrevali. Masažni stol je pametna in priročna naložba, ki vam bo pomagala doseči tudi to.
 

Spodbuja lepo kožo
Ste se po masaži kdaj počutili nekoliko zardeli? To se zgodi, ker postopek masaže povzroči povečan pretok krvi in nekoliko segreje kožo. Izboljšanje krvnega obtoka spodbuja rast novih celic, popravilo poškodovanih celic in tudi splošno izboljšanje zdravja kožnih celic. Z masažami se lahko tudi znojite, kar telesu pomaga sproščati toksine. Te iste ugodnosti lahko izkusite v svojem domu na masažnem stolu.
 

Masažni stol izboljša prebavo
Ena manj znanih, a pomembnih prednosti masažnega stola je pomoč pri prebavi. Vaš masažni stol spodbuja večjo prekrvavitev po vsem telesu, vključno s prebavnim sistemom. Iz črevesnega trakta se absorbira več hranilnih snovi, kar pomaga pri preprečevanju okužb, zaprtja, plinov in napihnjenosti. Masaže aktivirajo tudi parasimpatični živčni sistem, ta pa pospeši prebavo.
 

Uživajte v številnih prednostih masažnega stola
Vložite vase in v svoje zdravje s čudovitim in udobnim masažnim stolom. Ne glede na to, ali iščete lajšanje bolečin ali samo sprostitev, boste ob vsaki uporabi doživeli nepričakovane koristi, zaradi katerih boste imeli svoj stol bolj radi. Redne masaže naj bodo del vaše wellness rutine. Veseli boste, da ga imate.
 



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.