Kako pogosta naj bo uporaba masažnega stola?


Ali ste med tistimi, ki se redno poslužujejo masaže? Je to morda nekje 2x do 4x mesečno?

V kolikor da, potem imate verjetno za to dober fizični razlog, bodisi vztrajno poškodbo, kronično mišično bolečino, vnete sklepe ali pa morda vaše delo zahteva težek napor, po katerem potrebujete terapevtsko nego ali masažo. Pravzaprav pa se lahko masaže poslužujete tudi iz psihičnih in čustvenih razlogov, saj pomaga lajšati breme stresa in pritiskov, ki so precej pogosti. Morda pa niste med temi, ki si masažo privoščijo redno. In za vas imamo v nadaljevanju nekaj iztočnic v razmislek.

Masaža spremeni vse
Z redno uporabo terapevtskega masažnega stola, bodo od tega imeli koristi vaše telo, nivo energije, vsesplošno počutje ter bistrost misli.
Ovira je, da premnogo ljudi smatra masažo za nekakšno ekstravaganco ali luksuz. Masažo se pogosto dojema kot nekaj, s čimer se razvajamo – morda ste je deležni npr. le na počitnicah. Pod črto pa je za zdravje koristno, da ste masaže deležni pogosteje in redno – govorimo tudi vsak dan. Učinki redne masaže vas resnično presenetijo.

Vprašanje torej je, kako pogosto?
Odgovor je nedvomno: tako pogosto, kot je le mogoče. Čudovita prednost masažnega stola je, da vam je resnično na voljo kadarkoli. Za to ne potrebujete usklajevanja termina s terapevtom ali vožnje do salona. Ko ste lastnik masažnega stola, je pravi termin za masažo, kadarkoli vam ustreza in ste doma.

No, če pa govorimo o splošnih smernicah, kako pogosto naj bi uporabljali masažni stol, berite naprej. Zapisali smo nasvete tako uporabnikov kot proizvajalcev.
V kolikor trpite za fizično bolečino spodnjega dela hrbta, ramen ali kljuvajoče bolečine v vratu – naj bodo masažni intervali na masažnem stolu nekje med 3x in 4x tedensko. Spremljajte svoje telo in počutje, odzive na masažo in se nadalje vedite glede na to. Našli boste pravo ravnovesje, ki bo služilo vašim fizičnim potrebam glede na stanje globokega mišičnega tkiva in olajšanja, ki vam ga nudi masažni stol.

Za razbremenitev od stresa ter pritiskov, uporabite masažni stol, kadar začutite prihajajoče breme, se ga morda že zavedate in opazite npr. motnjo spanca.
Po navadi so terapevtski termini predpisani 1x do 3x tedensko, najbolj učinkovit termin za masažo pa je zvečer, po delu ali pred spanjem.

Tudi po pogovoru z uporabniki, je ena stvar zagotovo resnična. Masažne stole uporabljajo in se na njih ne nabira prah. Postanejo del vsakdana in si s tem izboljšajo fizično in psihično počutje. In temu se bi bilo res težko in nesmiselno odpovedati.

Povzeto po: www.elitemassagechairs.com



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.