Energetska učinkovitost masažnih stolov

Kakšna je energentska (in s tem stroškovna) učinkovitost masažnih stolov?

Presenetljivo je, da masažni fotelj hkrati porabi celo 10-krat manj električne energije kot običajna mikrovalovna pečica. Poraba energije najbolj energetsko učinkovitega stola lahko znaša le 110 W. Največ energije porabijo komaj znatno več, kar znaša 180 W. Toda tudi masažni stoli z največjo količino energije niso nič v primerjavi z mikrovalovnimi pečicami ali električnimi pečicami, ki lahko porabijo do 1500 W.


Koliko boste plačali za energijo, ki jo porabi masažni stol?

Kako to izračunati na €? Pri povprečni ceni za kWh za gospodinjstva, ki znaša 0,17€/kWh, bo fotelj v 15 minutah porabil največ slab cent.

0,25h (15 min) x 0,18 kW (180W) x 0,17 € / kWh = 0,00765€

Dobro je vedeti, da moči, ki jih dajejo proizvajalci, pomenijo največjo moč, ki se porabi med hkratnim vklopom vsake funkcije masažnega naslanjača. Zato vas ni treba skrbeti, kajti po priključitvi masažnega stola v vtičnico v vaši hiši ne bo treba plačati veliko večjih računov, tudi če ga boste delili z vso družino.
 

Že pri nakupu imejte v mislih, da masažni stol nadalje ne bo več predstavljal stroška

Osredotočite se na zagotovljene ugodnosti in kako bodo izboljšale vašo splošno kakovost življenja - poiščite vrhunski izdelek, ne glede na to, ali bo uporabljen ali nov.
Garancije, ki jih zagotavlja podjetje, so eden največjih motivacijskih dejavnikov, ki jih morajo kupci upoštevati pri nakupu novega masažnega stola pri velikem podjetju. Čeprav ima večjo ceno, ste opremljeni z drugo plastjo zaščite, ki bo okrepila vaš mir. Razmislek, vreden omembe, če se še vedno odločate.

Lahko se še vedno odločite za manjšanje investicije ob nakupu in se odrečete posebni garanciji ali se odločite za nakup rabljenega. Vendar pa je raziskovanje različnih vrst garancij, ki jih zagotavljajo večja podjetja, odlično orodje, ki ga imate v rokah, preden sprejmete svojo končno odločitev. Številna podjetja imajo na voljo celoten načrt cen, številna pa imajo preprosto določen znesek popusta, samo v primeru, če se stol pokvari v garancijskem roku.
Če imate vse to v mislih, je morda vse tisto, kar ste jemali kot strošek, pravzaprav upravičena in pametna investicija, ki jo potrebujete pri tem življenjsko pomembnem nakupu.



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.