Vrste masaž

 

Katere vrste osnovnih masaž omogočajo masažni stoli? Masažni stoli omogočajo nekaj osnovnih tipov masaž, in sicer: masažo globokih tkiv, švedsko in Shiatsu masažo. Njihove učinke na telo pa vam bolj podrobno opišemo v nadaljevanju.

Masaža globokih tkiv
Pričnimo z eno najpogostejših masažnih tehnik – masaža globokih tkiv. Kot njeno ime sugerira, se nanaša na vsako masažo, ki prodira globoko skozi plasti mišic in povezovalnega tkiva. Mobilizira tudi globoka povezovalna tkiva ter ima učinek na krvno ožilje ter živčevje. Namenjena je sprostitvi mišičnih vozlov in mišične napetosti. Najpogosteje se je poslužijo npr. atleti pred in po sami tekmi ali po okrevanju.

Mnogo ljudi jo občuti kot nekakšno stopnjo “bolečine, ki prija”. Vemo, da azijske kulture cenijo vse vrste masaže, vendar nekateri resnično najbolj cenijo prav masažo globokih tkiv, ki na obraz prinaša skoraj mukotrpne izraze. Gotovo ste že videli azijske masažne terapevte, ki uporabljajo svoje komolce pri masaži ali pa to izvajajo stoje na hrbtih masirancev.
Določeni masažni stoli s svojimi mehanizmi lahko posnemajo to globoko masažo, na meji med bolečino in užitkom. Seveda pa si lahko sami nastavite stopnjo intenzivnosti in vplivate na počutje ob masaži.


Švedska masaža
Je nežneši tip masažne tehnike ali znana kot masaža z rahlimi dotiki. Ta vrsta masaže ustvarja bolj sproščujočo in manj bolečo izkušnjo. Pravzaprav so nekateri najbolj prodajani masažni stoli ravno s to vrsto masažne tehnike, saj nudijo lahkotnost ter neverjetno sprostitev. Preizkusite sami!


Shiatsu masaža
Shiatsu masaža je tehnika masažne terapije, ki se nanaša na uporabo prstov, členkov ter dlani za nanašanje pritiska na različne predele telesne površine z namenom zdravljenja pogostih neprijetnosti, neravnovesij ter drugih stanj.
Različni deli rok in stopnje pritiska omogočajo gnetenje in druga občutja. Tudi ta tehnika je pri uporabi masažnih stolov izredno priljubljena s programi Shiatsu masaže oziroma Shiatsu podobnim masažnim tehnikam. Prednost pri uporabi masažnega stola je, da si lahko sami določite program, ki vam osebno najbolj odgovarja.



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.