Vas pogosto pestijo migrene?


Precej je splošno znanih koristi, ki jih prinaša masažni stol za zdravje in počutje posameznika. Veselimo se zgodb, kako je masažni stol nekomu olajšal bolečine v hrbtu, pripomogel k zmanjšanju stresa, izboljšal cirkulacijo in podobno. Ena od vsakdanjih tegob, pri kateri pripomore masaža, pa je tudi migrenski glavobol oziroma migrena. V nadaljevanju, kako si lahko napad migrene preprečite ali olajšate z uporabo masažnega stola.
 

Sprožilci migren, glavobolov in spopadanje z njimi
Pri napadu migrene se posamezniki soočajo z različnimi alternativnimi metodami. Masaža je ena izmed njih, saj umiri glavobol – predvsem migrene ter cervikogeni glavobol. To je tisti, ki nastane zaradi stresa, je posledica poškodbe ali ostalih motenj v vratu.
Ljudje, ki jih pestijo migrene, po navadi doživljajo tudi bolečine v hrbtu, vratu, ramenih ter v zadnjem delu glave. Zatrdele mišice v teh predelih povzročajo močne bolečine, ki pa jih je mogoče lajšati z masažo. Te točke so sprožilci migren, ki pa ob ustrezni obdelavi lahko pripomorejo k zmanjšanju oziroma prekinitvi bolečine. Masažni stol je pripomoček za ustrezno obdelavo ravno teh sprožilnih točk, masaža posledično pripomore k izboljšanju splošnega počutja.
 

Kako lahko masažni stol pomaga preprečiti migreno
Pri soočanju z migrenami in glavoboli s pomočjo masažnega stola je najbolje, da se ga lotite s serijami masaž. Priporočamo reden urnik, za pričetek pa ne pogosteje od ene runde dnevno v približno prvem tednu. Vzemite si čas, da se privadite na terapijo z masažnim stolom in sledite svojim občutkom.
Znanstvene študije potrjujejo, da so bolečine zaradi glavobola znatno zmanjšane z masažo. Namen je redno mehčanje mišic ter lajšanje stresa.

Pri alternativnem zdravljenju migren se dostikrat priporoča akupunktura, ki pa je neprijetna in nepraktična z zbadanjem igel, za razliko od uporabe masažnega stola pa se tega tudi ne morete izvajati doma.
Masaža z masažnim stolom doma je dolgoročno ugodna, omogoča redno uporabo po lastnem urniku ter tudi hiter in pravočasen odziv, ko začutite prve znake glavobola oziroma prihajajoče migrene.
 

Povzeto po: http://www.headachecare.net/migraine/more/146/
 

 



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.