Tri presenetljive koristi


Tri presenetljive koristi masažnega stola, na katere ne bi pomislili
Masažni stoli koristijo pri sprostitvi, mišicah in telesni drži. Kaj pa ostala področja? Za vas smo raziskali in našli še nekaj presenetljivih koristi, ki vam jih omogoča masažni stol.

Masažni stol vam lahko pomaga izboljšati dihanje
Napete mišice in nepravilna drža vam otežujejo dihanje. Trajno nagibanje naprej kot pri slabi drži skrči vašo prsno votlino in omejuje prostor za razširitev pljuč. Za kompenzacijo telo naravno diha plitkejše, kar ni tako učinkovito za absorpcijo kisika v telo. Napete mišice na hrbtu in okoli prsnega koša imajo podoben učinek.
Z rednimi masažami v masažnem stolu se bo sčasoma tudi vaša drža naravno izboljšala, saj so vaše hrbtne mišice bolj sposobne držati pravilen položaj, ko niso vezane v vozle. Posledično boste lahko vdihnili globlje, bolj naravno. To vnese več kisika v vaš sistem, izboljša delovanje možganov in vam pomaga, da se počutite bolj budni.

V masažnem stoli izboljšajte okrevanje mišic po vadbi
Masaže spodbujajo tudi hitro okrevanje po naporni vadbi in drugih telesnih dejavnostih. Bolečina v mišicah z zapoznelim začetkom po vadbi je pogosta težavna za ljudi z zelo aktivnim življenjskim slogom. Običajno se pojavi dan ali dva po vadbi ali kateri koli konkretnejši fizični aktivnosti, ki je vaše telo (še) ni navajeno.
Več študij je dokazalo, da je masaža učinkovita pri tem. Po vadbi si privoščite sprostitev v masažnem stoli in masaža ublaži utrujenost mišic, s tem zmanjša morebitno oteklino, kar pa v nadaljevanju zmanjša tudi intenzivnost teh sicer poznanih bolečin.

Ne le po vadbi, celo pred vadbo lahko uporabite tudi masažni stol, da preprečite tako počutje. Masaža tudi pred napori zmehča in ogreje mišična vlakna ter izboljša vaš obseg gibčnosti. Pri sproščenih mišicah pred vadbo je manj verjetno, da se bodo med telesno aktivnostjo zategnile. Izboljšana mobilnost in fleksibilnost vam prav tako pomagata preprečiti poškodbe med vadbo.

Veste, kako masažni stol učinkuje na prebavo?
Boljše dihanje povzroči bogatejši pretok kisika skozi krvni obtok. Sproščene mišice olajšajo tudi boljšo prekrvavitev po telesu.
Oboje ima za posledico boljše delovanje številnih sistemov v telesu, vključno s prebavo. Organi bolje opravljajo svoje naloge, hrana pa se lažje premika po spodnjem delu telesa. Vse to pomaga pri lajšanju zaprtja in preprečevanju kopičenja plinov v telesu.

Študija je pokazala, da lahko masažna terapija v masažnem stolu pomembno vpliva na lajšanje težav s prebavili. Vendar se zdi, da pri ljudeh z resnično hudimi težavami najbolje deluje v povezavi z uporabo odvajal in ne popolnoma kot nadomestek.

Vas pesti katera od omenjenih težav? Morda do danes niste vedeli, da vam je lahko v pomoč nekaj minut dnevno v masažnem stolu ter tako poskrbite za izboljšanje zdravja in počutja kar v udobju doma.



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.