Pogosta vprašanja

 

Je lahko masažni stol nadomestilo  pravega maserja?

Prednosti masažnih stolov so podobne tistim, ki jih ponuja masaža celega telesa v masažnem salonu, le vse to omogočeno v udobju vašega doma. Masažni stoli namreč delujejo po principu posnemanja gibov in tehnik maserja. Tako kot pravi maser odpravljajo stres, napetost in zmanjšujejo bolečine, predvsem v hrbtu. Mehanski nadomestek seveda ne more popolnoma nadomestiti občutka človeškega dotika, a v letih od nastanka prvih masažnih stolov, pa vse do danes, so njihovi oblikovalci uspeli najpomembnejše dejavnike zelo spretno približati učinku ročne masaže.


Koliko tehta masažni stol?

Manjši masažni stoli tehtajo približno 20 kilogramov, večji pa od 45 pa tudi do 130 kilogramov. Preden se odločite za nakup masažnega stola se morate odločiti, katero vrsto masaže želite, da slednji izvaja.



Kateri so najboljši masažni stoli?

Masažni stoli, ki jih ponujamo, spadajo med najboljše na trgu. Masažni stoli Inada pa so se uvrstili na lestvico 10 najboljših masažnih stolov leta 2019.


Kako uporabljati masažni stol?

Uporabljajte ga zmerno. Za bolečine v spodnjem delu hrbta, vratu ali ramenih uporabljajte masažni stol največ 3 do 4 krat na teden. Najboljše trajanje masaže je do 15 minut. Na ta način boste dosegli tudi največjo učinkovitost.


Ali lahko masažni stol uporabljajo tudi nosečnice?

Da, vendar pa nosečnicam svetujemo, da se pred uporabo masažnega stola posvetujejo  z ginekologom.


Kako pogosto lahko masažni stol uporabljajo športniki?

Vsi tisti, ki se aktivno ukvarjajo s športom, bi morali izven sezone izvajati masažo dvakrat do trikrat na teden, v obdobjih intenzivnih treningov pa morda enkrat ali dvakrat mesečno.


Koliko moči porabi masažni stol?

To je odvisno od znamke in vrste izbranega masažnega stola, na splošno masažni stol porabi med 150 in 300 vatov.


Kakšne so mentalni učinki, ki jih nudijo masažni stoli?

Celotna izkušnja masaže je osebna, osredotočena na vas in tipično v privatnem, tihem okolju. Z vsakim gnetenjem v mišice, se sprošča tudi emocionalna napetost. Znotraj nekaj minut interne masaže, se preko refleksologije prestavite v svoje zen meditativno stanje. Meditacija je v osnovi sproščanje zaposlenih misli v stanje, kjer preprosto smo. Blagodejno takrat odpustimo stres, strahove, depresijo in bolečino.  Predvsem pri ženskah se strahovi in napetosti nabirajo “na naših ramenih”, predvsem v vratu ter ramenih. Pri moških se bolj pojavlja, da se stres kopiči v spodnjem delu hrbta, v križu. To so pretvorbe mentalne napetosti v fizično obliko. Čas, ki ga preživite v masažnem stolu, je namenjen temu prepuščanju bremen, življenjskih skrbi in stresa nasploh. Kot rezultat pa vam masažni stol ob redni uporabi nudi izjemna izboljšanja v vašem psihofizičnem počutju.


Katere so glavne komponente masažnega stola?

Večina masažnih stolov je oblikovanih tako, da vključujejo tri glavne komponente.

  • Motorji masažnega stola so osnovni mehanski aspekt masažnega stola, predvsem njihova moč in gibanje rolerjev ter glav po potrebnih predelih, kot tudi pomembno prilagajanje sedežnega predela.
  • Glave in rolerji masažnih stolov: razlikujejo se v velikosti in oblikah, namenjeni pa so simuliranju človeških prstov ter dlani. Z večjimi rolerji in glavami je masaža bolj splošna. Masiranje z manjšimi glavami in rolerji pa omogoča bolj podroben in usmerjen pristop.
  • Računalniško upravljana prilagodljivost: skoraj vsi masažni stoli so oblikovani, da se prilagodijo višini, teži in širini trenutnega uporabnika. Z izmero pritiska na hrbtni sedalni predel, se višina in izstopanje rolerjev ter glav prilagodi. Dodatno, z zaznavanjem določenih predelov anatomije hrbta, lahko masažni stol ustrezno masira glede na višino in širino uporabnika. Podatke lahko vnesete tudi v upravljalnik.

 

 



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.