Kako odmasirati spomladansko utrujenost?

Končno je zopet prišla težko pričakovana pomlad!

Dnevi se daljšajo, narava se prebuja, začenja se novo življenje. A za mnoge tudi tisti občutek težkih nog, glavobolov in vsesplošne utrujenosti. Najpogosteje se izraža kot izčrpanost, zaspanost, brezvoljnost, skratka kot pomanjkanje energije. Kako si pomagati, se sprašujete?

Pripravili smo nekaj nasvetov, s katerimi si lahko ustvarite rutino po koncu delovnega dneva, da kar najbolj optimalno izkoristite svoj čas in se sprostite, s tem pa odženete to nadležno spomladansko utrujenost.

Izklopite delo in telefon ter se posvetite sebi – bodite v trenutku
Verjetno najpomembnejša in najtežja tovrstna naloga je, da postavite meje med poklicnim in osebnim življenjem. Potrudite se, da pustite delo v službi. Doma pa si odpočijte in bodite prisotni v krogu svoje družine, prijateljev oziroma sami s seboj. Namesto da vklopite televizor oziroma vam ure minevajo ob telefonu, poslušajte pomirjujočo glasbo ali si vzemite dobro knjigo. Odpravite se na sprehod v naravo ali začnite z vrtnarjenjem na vrtu, vendar ne pretiravajte, če čutite utrujenost. Poslušajte svoje telo. Uživajte v miru in tišini, izkoristite ta čas za popolno umiritev in sprostitev. Razvajajte se!

Spanje, hrana in pozitiven odnos do življenja 
Poleg telesne dejavnosti (vsaj 30 min 3-krat tedensko) poskrbite za dovolj spanja, jejte kar se da zdravo in uravnoteženo hrano z dovolj vitamini, minerali in beljakovinami. In seveda živite tako, da se boste počutili čim bolj izpolnjene, torej s čim manj stresa.

Privoščite si masažo v masažnem stolu
Vzemite si nekaj prepotrebnega časa za popoln odklop, sprostitev napetosti in stresa ter si privoščite nemoteno masažo. Vmes lahko poslušate glasbo ali podcaste po vaši želji. Poiščite olajšanje in sprostitev s pomočjo naše široke palete masažnih izdelkov. Pomislite, kako redno skrbite za svojo sprostitev in koliko vlagate v preventivo na področju zdravja?

Masažni stol vam nudi masažo kadarkoli in to v udobju lastnega doma
Za vsakodnevno sproščanje in naložbo v zdravje si omislite masažni stol. Celotnemu gospodinjstvu s tem nudite celostno sprostitev telesa in duha, kadarkoli. Masažni stoli so cenovno dostopni, predvsem pa se skozi čas naložba vanje povrne. Predstavljajte si, kako v vašem domu uživate v masažnem stolu in kako redno bi si dejansko masažo v salonu lahko časovno privoščili. Želimo vam veliko sproščenosti in zdravja ter čudovito pomlad!



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.