Masaže in mraz

Prednosti masaž v hladnejših mesecih

Roko na srce, le kdo lahko iskreno reče, da se v mrzlih mesecih odlično počuti? Dnevi so krajši, vreme pa bolj mračno in hladno. A obstaja preprost način, kako se spopasti s to jesensko - zimsko lenobo. Redna masaža je odličen način, da se hitro počutimo srečnejši in bolj zdravi. Hkrati pa je masaža odličen način, da sebe ali svoje najbližje motiviramo za nadaljnje sprejemanje zdravih ukrepov na vseh področjih življenja.

Ko je vreme hladno in žalostno temno radi postanemo slabše volje ter bolj razdražljivi. Med dnevno svetlobo naši možgani sproščajo serotonin - kemikalijo, zaradi katere se počutimo pozitivno, srečno in motivirano. V hladnih in temnejših mesecih naši možgani sprostijo manj te kemikalije.

Slednje se kaže tako, da se zjutraj težje zbujamo, se ne počutimo preveč družabni in na splošno nismo  preveč pozitivni ali polni energije. In kakšna bi bila najprijetnejša rešitev teh težav?

Masaža seveda, saj dokazano dvignuje razpoloženje, sprošča in nam daje občutek prerojenosti. Tudi masaža namreč sprošča kemikalije serotonin in endorfin - popolnoma enake kemikalije torej, ki jih naše telo proizvaja, ko sije sonce.

Masaža izboljšuje krvni obtok

Ko zjutraj pogledamo skozi okno in vidimo temačno in hladno vreme za povrh pa še dežuje, sta tek ali sprehod zadnji stvari, ki bi ju želeli početi. Tudi zaradi vremena se marsikdo med nami v hladnih mesecih manj giba, čeprav vsi vemo, da vadba pomaga pospešiti krvni obtok in čisti naše notranje sisteme.

Dobra novica pa je, da je tudi masaža odličen način za okrepitev krvnega obtoka. Masaža pomaga krvi skozi območja preobremenjenosti in poveča njen pretok, poleg tega pa našemu limfnemu sistemu pomaga očistiti telo odpadnih snovi. Druga prednost je, da masaža lahko zniža krvni tlak in pomaga telesu bolje delovati.

Masaža blagodejno vpliva na imunski sistem

Slabo počutje in premalo vadbe nista edini stvari, ki se nam lahko pozimi zgodita. V tem času lahko tudi  hitreje zbolimo. Vsi, ki želimo, da je naš imunski sistem v najboljši formi za boj proti okužbam, se tudi pozimi pogosto odločimo za masažo. Slednja dejansko krepi naš imunski sistem, kar posledično pomaga telesu v boju proti bolezni. Zakaj bi v svoje telo vnašali najrazličnejša zdravila, če lahko imunski sistem okrepimo na telesu bolj prijazen način – z masažo.

To je le nekaj od številnih prednosti masaže v jesenskih in zimskih mesecih. Zato jo sebi, svoji družini ali prijateljem pivoščite vsak dan s pomočjo naših masažnih stolov ali masažnih foteljev. Za vsa morebitna vprašanja in pojasnila o masažnih stolih in foteljih smo vam z veseljem na voljo. Z nami lahko stopite v stik preko spletnega obrazca, ali pa nas pokličete na telefonsko številko 041 633 911.


 



Kontakt

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.